Ank Wijnands nieuwe directeur Sint Ursula

01-09-2023

Vanaf schooljaar 2023-2024 gaat Ank Wijnands aan de slag als nieuwe directeur van Sint Ursula Horn en Heythuysen. Daarmee vervangt ze vertrekkend directeur Danny Hermans. Sinds hij twintig jaar geleden directeur werd, is het altijd zijn wens geweest om zijn loopbaan in het onderwijs af te sluiten daar waar het begon. Voor de klas dus: "Om zo de cirkel weer rond te maken." En waar Danny afscheid neemt als directeur, stelt Ank zich graag aan jullie voor. 

Ank: "Oorspronkelijk kom ik uit Swalmen. Dat ik mijn moedertaal weer kan spreken voelt dus een beetje als thuiskomen. Als leerling heb ik op het Bisschoppelijk College Broekhin gezeten. Ik fietste met vriendinnen uit Reuver en Beesel elke dag naar Broekhin en heb daar een hele leuke tijd gehad. Leren deed ik thuis, naar school ging ik voor de gezelligheid - zoals veel leerlingen."

Onderwijservaring

Inmiddels werkt Ank bijna 40 jaar in het onderwijs. De eerste 18 jaar bracht ze door in het mbo. Daar werkte ze als docent en opleidingsmanager vooral in de technische BBL-opleidingen. Sinds ongeveer 21 jaar is Ank in het voortgezet onderwijs (Sophianum Gulpen/ Nijswiller en Beroepscollege Parkstad Limburg) werkzaam. De laatste 2,5 jaar werkte ze als kwartiermaker voor TASC, een geheel nieuwe vmbo-school met de technische profielen in Amsterdam. De school is 1 september gestart. 

Ank ziet ernaar uit iedereen te mogen ontmoeten, kennis met elkaar te maken en samen te werken aan een mooie toekomst voor de leerlingen van Sint Ursula en SOML. We wensen haar en al haar nieuwe collega's in Horn en Heythuysen veel werkplezier toe!

Ank Wijnands