Talentontwikkeling & traineeship

SOML investeert graag in jong talent. We investeren daarom in goede begeleiding van stagiaires en startende leraren, zijn aangesloten bij het netwerk van de Academische Opleidingsschool Limburg én bieden een eigen SOML-traineeship aan. 

SOML-traineeship

SOML-trainees nemen voor 0,4 fte lessen over van een van onze leraren. De rest van de tijd (0,2 fte) besteden ze aan innovatie op school en werken ze aan hun persoonlijk leiderschap en hun pedagogische en didactische vaardigheden. Op die manier kunnen ze persoonlijke en professionele groei combineren met het leveren van een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van ons onderwijs. Zo til je persoonlijk leren bij SOML naar het volgende niveau.

Jouw inbreng wordt tijdens het hele traineeship gewaardeerd; jouw ideeën zijn belangrijk. Je ontmoet daarom regelmatig de andere trainees. Samen vormen jullie een team dat verspreid is over de diverse SOML-scholen. Regelmatig nemen jullie dan ook een kijkje in elkaars keuken. Zo krijg je een zo compleet mogelijk beeld van alle onderwijsvormen die wij aanbieden. Tijdens deze ontmoetingen is er tijd en ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zo krijg je de kans om te ontdekken waar jouw passie ligt, waar je goed in bent en waar je nog beter in wilt worden. Kortom: met het SOML-traineeship begin jij jouw onderwijscarrière op een afwisselende en leerzame manier!

Meer weten over of interesse in een traineeship?
Neem contact op met de regisseur van het traineeprogramma via traineeship@soml.nl

Academische Opleidingsschool Limburg

Iedere leerling in het voortgezet onderwijs verdient onderwijs dat hem of haar de beste kansen voor de toekomst biedt. Goede en inspirerende docenten zijn daarvoor onmisbaar. Daarom leiden leerkrachten van SOML toekomstige leerkrachten op in onze academische opleidingsscholen (AOSL).