Wings Roermond
te 
Roermond
zoekt een
Zorgcoördinator

0,8 fte

19-01-2024

Wat ga je doen?

Als zorgcoördinator geef je leiding aan de monitoring van processen rond de leerlingenzorg en -ondersteuning. Tevens geef je sturing aan de medewerkers van het Zorg- en AdviesTeam (ZAT) en mogelijke externe deskundigen, bijvoorbeeld ambulant begeleiders. Je bent verantwoordelijk voor de zorg & ondersteuning en schakelt indien nodig tussen de volgende rollen: organisator, procesbegeleider en coach, beleidsontwikkelaar en kennismakelaar. Het allerbelangrijkste is dat elke leerling gezien en gehoord en ondersteund wordt. 

Wie zoeken wij?

Wij zoeken iemand die: 

  • Ontwikkelingsgericht is: je wilt je continu blijven ontwikkelen op het gebied van kennis en vaardigheden. Pedagogische en coachende vaardigheden staan hierbij centraal. 
  • Een teamspeler is: je werkt graag samen en reflecteert op jouw functioneren in relatie tot en in verbinding met het team waarin je werkt. 
  • Open-minded is: je staat open voor veranderingen, hebt innovatieve ideeën en wilt het standpunt van een ander altijd begrijpen. 
  • Ervaring heeft met leidinggeven aan een multidisciplinair team en de verschillende rollen die daarin vervuld worden. 
  • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
  • Een sterk analytisch vermogen heeft.

Wie zijn wij?

Wings Roermond is meer dan een school. De naam staat voor twee unieke reguliere onderwijsvormen, “Niekée” en “Agora”, die samen onder één dak wonen in een bijzonder en inspirerend gebouw. Niekée is een brede vmbo-school met de profielen MVI, PIE, HBR en Z&W. Agora is een school voor vmbo t/m vwo en geeft onderwijs vorm op een geheel eigen wijze, waarbij nieuwsgierigheid, eigenaarschap, autonomie en relatie de ingrediënten zijn achter de motivatie van alle lerenden. Met “lerenden” bedoelen wij iedereen die met Agora verbonden is, dus ook personeel en ouder(s)/verzorger(s). Kenmerkend voor de leerlingenzorg binnen Niekée is dat hier het expertmodel gehanteerd wordt, waarbij extra ondersteuning (vanaf cascade model 2) buiten de klas georganiseerd is. Binnen Agora wordt ingezet op delen van expertise door deze op de werkvloer naast de coach en/of de leerling in te zetten. 

Wings Roermond maakt deel uit van Stichting Onderwijs Midden-Limburg. Met zo’n 950 personeelsleden biedt SOML onderwijs aan ruim 7000 leerlingen. Alle SOML-scholen zijn toegankelijk voor iedereen. Door de variëteit aan scholen creëert SOML voor alle ouders, leerlingen en (toekomstige) collega’s een maximale keuzevrijheid. Zo kunnen leerlingen altijd rekenen op onderwijs dat bij hen past, en kunnen medewerkers rekenen op een onderwijsomgeving die goed aansluit bij hun talenten en wensen. Daarbij zorgen wij er natuurlijk voor dat jij je, net als alle SOML-collega’s, optimaal kunt blijven ontwikkelen: leren in ontmoeting.

Wat wij bieden...

Wij bieden een toffe, dynamische werkplek in een prachtig gebouw en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Het salaris is conform CAO VO, schaal 11.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over deze functie contact op met Johan van den Beucken, directeur Wings Roermond via 06-18370173 of j.vandenbeucken@wingsroermond.nl. Neem hier een kijkje op de website van Wings Roermond.

Interesse?

Wij verzoeken geïnteresseerde kandidaten uiterlijk 1 maart te reageren door je motivatiebrief en curriculum vitae te e-mailen naar Lydian Bouwels, via info@wingsroermond.nl

In maart vinden de sollicitatiegesprekken plaats.