SOML
zoekt een
Directeur bedrijfsvoering

29-07-2022

Wat ga je doen?

Waarom is de functie van Directeur Bedrijfsvoering iets voor jou? 
Omdat je een relevante maatschappelijke bijdrage wilt leveren en het zeer uitdagend vindt met beperkte financiële middelen de juiste afwegingen te maken. Omdat er belangrijke keuzes gemaakt worden op bijvoorbeeld huisvestingsgebied. Voldoende financieel-economische uitdagingen dus.

Binnen het onderwijs wil men meer stappen zetten op het gebied van digitale transformatie. Dat is deels nodig om uitdagingen binnen en buiten de organisatie het hoofd te bieden, en deels om leerlingen onderwijs aan te bieden dat bij hen past. Vanuit jouw ervaring en affiniteit ben je op dit terrein een stevige sparringpartner voor de scholen.

Jij begrijpt als geen ander dat bovenstaande voorbeelden impact hebben op de organisatie. Dat bij iedere beslissing de afweging tussen centraal en decentraal en de autonomie van de scholen een belangrijk thema is. Als verbinder, door je open en eerlijk manier van samenwerken en onderzoekende houding weet je samen met het CvB en de scholen de juiste keuzes te maken. Keuzes die bijdragen aan nog betere kwaliteit van onderwijs.

Functie
Als directeur bedrijfsvoering ben je naast de eerder genoemde uitdagingen ook verantwoordelijk voor de (strategische) ontwikkeling en uitvoering van de afdelingen Finance & Control, ICT, Huisvesting & Facilitair, PR & Communicatie en Onderwijskwaliteit & Verantwoording. Hierbij maak je steeds een integrale afweging van belangen waarbij het domein HR ook nadrukkelijk wordt betrokken in nauwe samenwerking met de HR-manager.

Een efficiënt en effectief ingerichte bedrijfsvoering is een absolute voorwaarde om de ambities van het SOML-onderwijs waar te maken. Je begeleidt jouw medewerkers en je draagt zelf actief bij aan de ontwikkeling en implementatie van het (meerjaren)beleid en de realisatie daarvan. De rol van concerncontrol heeft hierin een prominente plek.

Je maakt deel uit van het directieberaad en legt rechtstreeks verantwoording af aan het college van bestuur. Daarnaast ben je als adviseur aanwezig bij de vergadering van het college van bestuur, medezeggenschapsraad en de raad van toezicht.

Wie zoeken wij?

Ben je een energiek, gedreven en optimistisch persoon dan heb je onze aandacht te pakken. Helemaal als blijkt dat je een financiële of bedrijfskundige achtergrond hebt met aantoonbare affiniteit voor digitale transformatie.

“Pluk en verwonder” is de titel van het meerjarenbeleidsplan. Daarom staat SOML open voor jouw ervaringen in andere type organisaties (privaat of publiek). 

Daarnaast ben je:

  • Een people manager. Je creëert een sfeer van eenheid door mensen te verbinden aan een gemeenschappelijk belang. Je bent duidelijk wat je van anderen verwacht en spreekt ze aan op hun verantwoordelijkheden
  • Communicatief sterk en in je doen en laten authentiek. Je komt op voor wat je denkt en voelt en hebt een hoog eigen verantwoordelijkheidsgevoel
  • Open en heb je een onderzoekende houding gekoppeld aan uitstekende analytische vaardigheden
  • Goed in staat om te gaan met tegengestelde belangen en je durft beslissingen te nemen die je actief uitdraagt
  • Gezegend met een portie lef, je bent niet behoudend maar wel realistisch
  • Organisatiesensitief, waardoor je snel kunt doorgronden hoe een onderwijsorganisatie fungeert

Wie zijn wij?

Stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML) biedt met zo’n 950 medewerkers passend en uitdagend onderwijs aan ruim 7.000 leerlingen. Alle SOML-scholen zijn toegankelijk voor iedereen. Door de variëteit aan scholen creëert SOML voor alle ouders, leerlingen en (toekomstige) collega’s een maximale keuzevrijheid. Zo kunnen leerlingen altijd rekenen op onderwijs dat bij hen past, en kunnen medewerkers rekenen op een onderwijsomgeving die goed aansluit bij hun talenten en wensen. Daarbij zorgt SOML er natuurlijk voor dat jij je, net als al je collega’s, optimaal kunt blijven ontwikkelen: leren in ontmoeting.

Wat wij bieden...

De kans om een maatschappelijke bijdrage te leveren in een informele, open, transparante organisatie. Het salaris is conform CAO VO, schaal 14 met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer informatie

Deze procedure wordt begeleid door Delfin Executives. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mark Simons via 06-52376775. 

Interesse?

  • Jouw CV en Motivatiebrief ontvangen wij graag uiterlijk zondag 28 augustus 2022. Mocht je met vakantie zijn en niet kunnen solliciteren, zoek dan contact met Mark Simons om je interesse aan te geven.
  • Gesprekken bij Delfin staan gepland op donderdag 1 of vrijdag 2 september
  • Gesprekken bij SOML staan gepland op maandag 12 september in de middag