ROER College Schöndeln
zoekt een
Docent Nederlands

0,8 - 1,0 fte

16-01-2023

Wat ga je doen?

Je gaat voornamelijk lesgeven in het vak Nederlands. Wij vinden het daarbij belangrijk dat elke leerling gezien en gehoord wordt. Zo kunnen leerlingen hun eigen leerroute vormgeven. Als docent ondersteun je de leerlingen door de juiste vragen te stellen, en hen het onderwijs te bieden dat bij hen past.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een leraar die minimaal een 2e-graads bevoegdheid heeft voor het vak Nederlands. Je bent daarnaast:
● Ontwikkelingsgericht: je wilt je continu blijven ontwikkelen op het gebied van kennis en vaardigheden. Pedagogische en coachende vaardigheden staan hierbij centraal.
● Een teamspeler: je werkt graag samen en reflecteert op jouw functioneren in relatie tot en in verbinding met het team waarin je werkt.
● Open-minded: je staat open voor veranderingen, hebt innovatieve ideeën en wilt het standpunt van een ander altijd begrijpen.

Wie zijn wij?

ROER College Schöndeln is een brede scholengemeenschap waar vmbo-t, havo en vwo onderwijs wordt geboden aan zo’n 1400 leerlingen. Er zijn ruim 150 medewerkers werkzaam. Wij bieden een leer- en ontwikkelomgeving waarin de leerling zich gezien en erkend voelt voor wie hij is. Een veilige, warme en transparante locatie, waar leerlingen op een positieve en plezierige manier energie krijgen om te leren, te groeien en het optimale uit het leven te halen. Dat zie je, dat voel je en daar wil je bij horen.

Wij onderscheiden ons door creativiteit en het nemen van verantwoordelijkheid centraal te stellen in het onderwijs. Creatieve oplossingen bedenken en samenwerken zijn voorbeelden van vaardigheden die centraal staan bij ons competentie-onderwijs. Wie bieden verrijking aan op bèta, cultuur en bewegen. Bij deze vakken werken we aan competenties. Deze geven leerlingen extra bagage die zij kunnen toepassen in hun leef- en werkomgeving. Wij streven zo naar intellectuele groei in combinatie met sociale en persoonlijke groei.

De volgende waarden dienen als basis voor ons onderwijs:

 • Veilig
  Wij creëren een veilige omgeving voor ons allemaal. Daar kan iedereen zijn wie hij is en worden wie hij wil zijn. Bij ons is iedereen gelijk. We respecteren elkaar en gaan fatsoenlijk met elkaar om. We zijn er voor elkaar en helpen elkaar waar we kunnen. Vanuit onze mensgerichte opstelling hebben we aandacht en zorg voor iedereen. We zijn betrouwbaar en integer. Daarop kun je vertrouwen.
 • Eerlijk
  Wij zijn eerlijk en open naar elkaar. We luisteren naar elkaar. Geven op een respectvolle manier ruimte voor ieders mening, vragen en ideeën. We zijn duidelijk in de keuzes die we maken en geven op een begrijpelijke en oprechte manier aan wat kan en ook niet kan. Samen voelen we ons zo verantwoordelijk om vanuit deze openheid mee te denken en mee te doen.
 • Positief
  Wij staan positief in het leven. Door ons enthousiasme en waardering voor elkaar krijgen we de energie en gedrevenheid om samen tot de beste oplossingen te komen. Dat motiveert ons allemaal en geeft ons energie om iedere dag met plezier naar onze scholengemeenschap te gaan. We stralen passie en optimisme uit. Dat zie je, dat voel je en dat merk je.
  Groei
  Wij willen groeien om het optimale uit onszelf en elkaar te halen. Vanuit de veiligheid, rust en balans die onze omgeving ons biedt, krijgen wij de steun en motivatie om te versterken wat we kunnen en te verbeteren wat we willen worden. Vanuit die vrijheid krijgt ieder de mogelijkheden zichzelf te ontwikkelen. We realiseren ons daarbij dat de leraar niet meer de unieke informatiebron is, want het leren vindt zowel binnen als buiten de school plaats. Aan goed onderwijs werken we samen: iedereen heeft en neemt zijn verantwoordelijkheid om goed onderwijs aan leerlingen te verzorgen. Dat doen we in samenhang en samenwerking met leerlingen, ouders/verzorgers en externe betrokkenen: we verbinden de ‘binnenwereld’ met de ‘buitenwereld’.

ROER College Schöndeln maakt deel uit van Stichting Onderwijs Midden-Limburg. Met zo'n 950 personeelsleden biedt SOML onderwijs aan ruim 7300 leerlingen. Alle SOML-scholen zijn toegankelijk voor iedereen. Door de variëteit aan scholen creëert SOML voor alle ouders, leerlingen en (toekomstige) collega’s een maximale keuzevrijheid. Zo kunnen leerlingen altijd rekenen op onderwijs dat bij hen past, en kunnen medewerkers rekenen op een onderwijsomgeving die goed aansluit bij hun talenten en wensen. Daarbij zorgen wij er natuurlijk voor dat jij je, net als alle SOML-collega’s, optimaal kunt blijven ontwikkelen: leren in ontmoeting.

Wat wij bieden...

Een prettige werkomgeving en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Het salaris is conform CAO VO, loonschaal LB.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over deze functie gerust contact op met Jos Hendriks, adjunct-directeur, via sollicitatie@roercollege.nl

Interesse?

Wij verzoeken geïnteresseerde kandidaten te reageren door jouw motivatie en cv te e-mailen naar Jos Hendriks via sollicitatie@roercollege.nl