ROER College Schöndeln
zoekt een
Trainee id+

0,6 - 0,8 fte

12-05-2023

Wat ga je doen?

Ben jij op zoek naar een plek waar jouw ideeën belangrijk zijn, en waar jouw frisse inbreng wordt gewaardeerd? Dan zit je bij Stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML) goed! Wij investeren graag in jong talent. Tijdens ons SOML-traineeship geef je dan ook niet alleen les (0,6 fte), maar krijg je tevens de kans om een bijdrage te leveren aan onderwijsontwikkeling (0,2 fte). Zo til je persoonlijk leren bij SOML naar het volgende niveau. 

Je ontmoet regelmatig de andere trainees. Samen vormen jullie een team dat op de verschillende SOML-scholen te vinden is. Regelmatig neem je een kijkje in de keuken van een collega-trainee. Zo krijg je een zo compleet mogelijk beeld van alle onderwijsvormen die wij aanbieden. Tijdens deze ontmoetingen is er tijd en ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zo krijg je meteen ook de kans om te ontdekken waar jouw passie ligt, waar je goed in bent en waar je nog beter in wilt worden. Kortom: met het SOML-traineeship begin jij jouw onderwijscarrière op een afwisselende en leerzame manier!

Bij ROER College Schöndeln ga je meewerken aan de verdere ontwikkeling van id+. Id+ is projectonderwijs waar leerlingen door middel van verschillende modules de kans krijgen om kennis te maken met opdrachten vanuit kunst en cultuur, bewegen en sport en het technasium. De leerlingen volgen deze modules en ervaren hun kwaliteiten en ontwikkelpunten. Komend jaar werk je als trainee aan de ontwikkeling van nieuwe modules, presentation of learning en de verbetering van het portfolio van de leerling.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een leraar die minimaal een 2e-graads bevoegdheid heeft of verwacht af te studeren in schooljaar 2022/2023. Onze voorkeur gaat daarbij uit naar een docent kunstvakken of lichamelijke opvoeding, maar we staan open voor docenten van andere vakgebieden. Je bent in ieder geval:

  • Ontwikkelingsgericht: je wilt je continu blijven ontwikkelen op het gebied van kennis en vaardigheden. Pedagogische en coachende vaardigheden staan hierbij centraal.
  • Een teamspeler: je werkt graag samen en reflecteert op jouw functioneren in relatie tot en in verbinding met het team waarin je werkt.
  • Open-minded: je staat open voor veranderingen, hebt innovatieve ideeën en wilt het standpunt van een ander altijd begrijpen.

Wie zijn wij?

ROER College Schöndeln is een brede scholengemeenschap waar vmbo-t, havo en vwo onderwijs wordt geboden aan zo’n 1400 leerlingen. Er zijn ruim 150 medewerkers werkzaam. Wij bieden een leer- en ontwikkelomgeving waarin de leerling zich gezien en erkend voelt voor wie hij is. Een veilige, warme en transparante locatie, waar leerlingen op een positieve en plezierige manier energie krijgen om te leren, te groeien en het optimale uit het leven te halen. Dat zie je, dat voel je en daar wil je bij horen.  

Wij onderscheiden ons door creativiteit en het nemen van verantwoordelijkheid centraal te stellen in het onderwijs. Creatieve oplossingen bedenken en samenwerken zijn voorbeelden van vaardigheden die centraal staan bij ons competentie-onderwijs. Wij bieden verrijking aan op bèta, cultuur en bewegen. Bij deze vakken werken we aan competenties. Deze geven leerlingen extra bagage die zij kunnen toepassen in hun leef- en werkomgeving. Wij streven zo naar intellectuele groei in combinatie met sociale en persoonlijke groei.

ROER College Schöndeln maakt deel uit van Stichting Onderwijs Midden-Limburg. Met zo’n 950 personeelsleden biedt SOML onderwijs aan ruim 7000 leerlingen. Alle SOML-scholen zijn toegankelijk voor iedereen. Door de variëteit aan scholen creëert SOML voor alle ouders, leerlingen en (toekomstige) collega’s een maximale keuzevrijheid. Zo kunnen leerlingen altijd rekenen op onderwijs dat bij hen past, en kunnen medewerkers rekenen op een onderwijsomgeving die goed aansluit bij hun talenten en wensen. Daarbij zorgen wij er natuurlijk voor dat jij je, net als alle SOML-collega’s, optimaal kunt blijven ontwikkelen: leren in ontmoeting. 

Wat wij bieden...

Wij bieden jou een prettige werkomgeving en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Het salaris is conform CAO VO, loonschaal LB. 

Meer informatie

Neem voor meer informatie over deze functie gerust contact op met Jos Hendriks, adjunct-directeur, via j.hendriks@roercollege.nl.

Interesse?

Wij verzoeken geïnteresseerde kandidaten te reageren door zo snel mogelijk je cv en motivatie (middels een brief óf een andere creatieve uiting) te e-mailen naar Mirjam Bongaerts-Collart, regisseur trainees, via m.bongaerts@soml.nl