Franse vlag
ROER College Schöndeln
te 
Roermond
zoekt een
Docent Frans

1,0 fte

10-06-2024

Wat ga je doen?

Je gaat lesgeven in het vak Frans aan de bovenbouw. Wij vinden het daarbij belangrijk dat elke leerling gezien en gehoord wordt. Zo kunnen leerlingen hun eigen leerroute vormgeven. Als docent ondersteun je de leerlingen door de juiste vragen te stellen en hen het onderwijs te bieden dat bij hen past.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een leraar die een 1e-graads bevoegdheid heeft voor het vak Frans. 

  • Ontwikkelingsgericht: je wilt je continu blijven ontwikkelen op het gebied van kennis en vaardigheden. Pedagogische en coachende vaardigheden staan hierbij centraal.
  • Een teamspeler: je werkt graag samen en reflecteert op jouw functioneren in relatie tot en in verbinding met het team waarin je werkt.
  • Open-minded: je staat open voor veranderingen, hebt innovatieve ideeën en wilt het standpunt van een ander altijd begrijpen.

Wie zijn wij?

ROER College Schöndeln is een brede scholengemeenschap waar vmbo-t, havo en vwo onderwijs wordt geboden aan zo’n 1300 leerlingen. Er zijn ruim 150 medewerkers werkzaam. Wij bieden een leer- en ontwikkelomgeving waarin de leerling zich gezien en erkend voelt voor wie hij is. Een veilige, warme en transparante locatie, waar leerlingen op een positieve en plezierige manier energie krijgen om te leren, te groeien en het optimale uit het leven te halen. Dat zie je, dat voel je en daar wil je bij horen.  

Wij onderscheiden ons door creativiteit en het nemen van verantwoordelijkheid centraal te stellen in het onderwijs. Creatieve oplossingen bedenken en samenwerken zijn voorbeelden van vaardigheden die centraal staan bij ons competentie-onderwijs. We bieden verrijking aan op bèta, cultuur en bewegen. Bij deze vakken werken we aan competenties. Deze geven leerlingen extra bagage die zij kunnen toepassen in hun leef- en werkomgeving. Wij streven zo naar intellectuele groei in combinatie met sociale en persoonlijke groei. 

ROER College Schöndeln maakt deel uit van Stichting Onderwijs Midden-Limburg. Met zo’n 950 personeelsleden biedt SOML onderwijs aan ruim 7000 leerlingen. Alle SOML-scholen zijn toegankelijk voor iedereen. Door de variëteit aan scholen creëert SOML voor alle ouders, leerlingen en (toekomstige) collega’s een maximale keuzevrijheid. Zo kunnen leerlingen altijd rekenen op onderwijs dat bij hen past, en kunnen medewerkers rekenen op een onderwijsomgeving die goed aansluit bij hun talenten en wensen. Daarbij zorgen wij er natuurlijk voor dat jij je, net als alle SOML-collega’s, optimaal kunt blijven ontwikkelen: leren in ontmoeting.

Wat wij bieden...

Wij bieden jou een prettige werkomgeving en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Het salaris is conform CAO VO, schaal LB.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over deze functie gerust contact op met Jos Hendriks, adjunct-directeur, via j.hendriks@roercollege.nl.

Interesse?

Wij verzoeken geïnteresseerde kandidaten z.s.m. te reageren door een motivatiebrief en cv te e e-mailen naar Jos Hendriks, adjunct-directeur, via sollicitatie@roercollege.nl