Grescollege
zoekt een
Docent economie / E&O

0,8 - 1,0 fte

26-05-2023

Wat ga je doen?

Je gaat vanaf schooljaar 2023 - 2024 onderwijs verzorgen aan de onderbouw en/of bovenbouw van ons vmbo, havo en atheneum. De lesstof is zowel voor het vak economie als ook economie & ondernemen. Wij vinden het daarbij belangrijk dat elke leerling gezien en gehoord wordt. Zo kunnen leerlingen hun eigen leerroute vormgeven. Als docent ondersteun je de leerlingen door de juiste vragen te stellen, en hen het onderwijs te bieden dat bij hen past.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een collega die bij voorkeur bevoegd is voor economie / economie & ondernemen. Maar ook zij-instromers die een leerwerktraject doen worden van harte uitgenodigd om te solliciteren. Mensen met ervaring in het bedrijfsleven zijn van harte welkom om te reageren op deze unieke kans. Je bent daarnaast:

  • gericht op het ondersteunen van de gemeenschap Grescollege en Greswaren
  • resultaatgericht en stelt hoge eisen aan jezelf en de leerlingen
  • een docent die eigenaarschap toont als het gaat om het verbeteren van onderwijs en alle andere werkzaamheden
  • een collega die stimulerend werkt voor zowel de gemeenschap van het Grescollege als de Greswaren
  • ICT bekwaam
  • ontwikkelingsgericht: je wilt je continu blijven ontwikkelen op het gebied van kennis en vaardigheden. Pedagogische en coachende vaardigheden staan hierbij centraal
  • een teamspeler: je werkt graag samen en reflecteert op jouw functioneren in relatie tot en in verbinding met het team waarin je werkt
  • open-minded: je staat open voor veranderingen, hebt innovatieve ideeën en wilt het standpunt van een ander altijd begrijpen

Wie zijn wij?

Het Grescollege in Reuver (gemeente Beesel) is een kleinschalige school waar het kind centraal staat. We bieden omgevingsgericht onderwijs: jongeren leren van docenten, van elkaar en van externe professionals in praktijkgerichte opdrachten. Wij zijn een open school die in verbinding staat met de samenleving. Dat biedt veel mogelijkheden met onze centrale ligging tussen Roermond en Venlo in. Leerlingen bouwen hier aan hun toekomst door met ondersteuning van betrokken experts hun talenten maximaal te ontplooien. Het Grescollege biedt als enige middelbare school in Limburg Jenaplanonderwijs op vmbo-, havo- en atheneumniveau aan.

Grescollege maakt deel uit van Stichting Onderwijs Midden-Limburg. Met ruim 950 personeelsleden biedt SOML onderwijs aan ruim 7300 leerlingen. Alle SOML-scholen zijn toegankelijk voor iedereen. Door de variëteit aan scholen creëert SOML voor alle ouders, leerlingen en (toekomstige) collega’s een maximale keuzevrijheid. Zo kunnen leerlingen altijd rekenen op onderwijs dat bij hen past, en kunnen medewerkers rekenen op een onderwijsomgeving die goed aansluit bij hun talenten en wensen. Daarbij zorgen wij er natuurlijk voor dat jij je, net als alle SOML-collega’s, optimaal kunt blijven ontwikkelen: leren in ontmoeting.

Wat wij bieden...

Wij bieden jou een prettige werkomgeving en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Het salaris is conform CAO VO, schaal LB.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over deze functie gerust contact op met mevr. M. Diederen, teamleider bovenbouw a.i. Dat kan tijdens kantooruren via de administratie van de school via 077 - 474 1802

Interesse?

Wij verzoeken geïnteresseerde kandidaten een e-mail met motivatie en cv te sturen naar officemanager Jacqueline Nieskens via j.nieskens@grescollege.nl.