Grescollege
te 
Reuver
zoekt een
Docent aardrijkskunde

0,8 - 1,0 fte | Tijdelijk

28-09-2023

Wat ga je doen?

Ben jij een 2e-graads docent aardrijkskunde die aan heterogene groepen lessen kan en wil verzorgen? Ben je bereid om niet alleen in een leslokaal maar zeker ook op onze paviljoens onderwijs te verzorgen en leeractiviteiten te stimuleren? Vind je het tof om het contact met je collega’s te onderhouden in een bijzonder schoolgebouw? Lees dan snel verder, want dan ben jij wellicht de collega die wij zoeken. 

Je gaat als docent mens en maatschappij vanaf 15 januari 2024 in een tijdelijke functie lesgeven aan de onderbouw (vmbo, havo en/of vwo) en aardrijkskundelessen aan de bovenbouw vmbo en/of 3 havo. Op het Grescollege is de coach het centrale aanspreekpunt voor leerlingen. Naast het geven van lessen aardrijkskunde en mens en maatschappij kun je dan ook ingezet worden als coach voor een klas. 

Wij vinden het belangrijk dat elke leerling gezien en gehoord wordt. Zo kunnen leerlingen hun eigen leerroute vormgeven. Als docent ondersteun je de leerlingen door de juiste vragen te stellen en deze leerlingen het onderwijs te bieden dat bij hen past.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een docent die (minimaal) een 2e-graads bevoegdheid heeft voor het vak aardrijkskunde. Je begeleidt leerlingen vanuit hun eigen creativiteit en talenten. Als collega ben je een teamplayer, hou je van een feedbackcultuur en heb je oog en gevoel voor onze school als gemeenschap. 

Een gedegen vakinhoudelijke kennis beschouwen wij als vanzelfsprekend. Je past goed bij de cultuur van het Grescollege als je open en collegiaal bent en beschikt over relativeringsvermogen. Verder ben je een flexibele, pragmatische en positief ingestelde docent en coach. De omgang met leerlingen gaat je goed af en je weet als geen ander hoe je jongeren in de leeftijd van 11-18 jaar benadert en sluit aan bij hun belevingswereld. Je bent creatief in je vak en zorgt voor uitdagend, modern onderwijs. In de Jenaweken is het vanzelfsprekend dat er aandacht besteed wordt aan sport. In de bovenbouw draag je zorg voor het PTA.  Als coach geef je coachlessen aan de klas en voer je individuele gesprekken. Samen met de leerlingen werk je aan ontwikkelingsdoelen met behulp van een persoonlijk ontwikkelplan. 

Je bent daarnaast:

  • ontwikkelingsgericht: je wilt je continu blijven ontwikkelen op het gebied van kennis en vaardigheden. Pedagogische en coachende vaardigheden staan hierbij centraal
  • een teamspeler: je werkt graag samen en reflecteert op jouw functioneren in relatie tot en in verbinding met het team waarin je werkt
  • open-minded: je staat open voor veranderingen, hebt innovatieve ideeën en wilt het standpunt van een ander altijd begrijpen

Wie zijn wij?

Het Grescollege in Reuver (gemeente Beesel) is een kleinschalige school waar het kind centraal staat. We bieden omgevingsgericht onderwijs: jongeren leren van docenten, van elkaar en van externe professionals in praktijkgerichte opdrachten. Wij zijn een open school die in verbinding staat met de samenleving. Dat biedt veel mogelijkheden met onze centrale ligging tussen Roermond en Venlo in. Leerlingen bouwen hier aan hun toekomst door met ondersteuning van betrokken experts hun talenten maximaal te ontplooien. Het Grescollege biedt als enige middelbare school in Limburg Jenaplanonderwijs op vmbo-, havo- en atheneumniveau aan.

Grescollege maakt deel uit van Stichting Onderwijs Midden-Limburg. Met ruim 950 personeelsleden biedt SOML onderwijs aan ruim 7000 leerlingen. Alle SOML-scholen zijn toegankelijk voor iedereen. Door de variëteit aan scholen creëert SOML voor alle ouders, leerlingen en (toekomstige) collega’s een maximale keuzevrijheid. Zo kunnen leerlingen altijd rekenen op onderwijs dat bij hen past, en kunnen medewerkers rekenen op een onderwijsomgeving die goed aansluit bij hun talenten en wensen. Daarbij zorgen wij er natuurlijk voor dat jij je, net als alle SOML-collega’s, optimaal kunt blijven ontwikkelen: leren in ontmoeting.

Wat wij bieden...

Wij bieden jou een prettige werkomgeving en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Het salaris is conform CAO VO, schaal LB. 

Meer informatie

Neem voor meer informatie over deze functie gerust contact op met mevr. Hendriks, teamleider onderbouw, via de administratie van de school (077 - 47 41 802). 

Interesse?

Wij verzoeken geïnteresseerde kandidaten te reageren door uiterlijk 12 oktober 2023 een motivatiebrief en cv te e-mailen naar Jacqueline Nieskens, officemanager, via j.nieskens@grescollege.nl