Connect College
zoekt een
Trainee internationalisering

0,6 - 0,8 fte

08-05-2023

Wat ga je doen?

Ben jij op zoek naar een plek waar jouw ideeën belangrijk zijn, en waar jouw frisse inbreng wordt gewaardeerd? Dan zit je bij Stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML) goed! Wij investeren graag in jong talent. Tijdens ons SOML-traineeship geef je dan ook niet alleen les (0,4-0,6 fte), maar krijg je tevens de kans om een bijdrage te leveren aan onderwijsontwikkeling (0,2 fte). Zo til je persoonlijk leren bij SOML naar het volgende niveau. 

Je ontmoet regelmatig de andere trainees. Samen vormen jullie een team dat op de verschillende SOML-scholen te vinden is. Regelmatig neem je een kijkje in de keuken van een collega-trainee. Zo krijg je een zo compleet mogelijk beeld van alle onderwijsvormen die wij aanbieden. Tijdens deze ontmoetingen is er tijd en ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zo krijg je meteen ook de kans om te ontdekken waar jouw passie ligt, waar je goed in bent en waar je nog beter in wilt worden. Kortom: met het SOML-traineeship begin jij jouw onderwijscarrière op een afwisselende en leerzame manier!

Bij Connect College ga je meewerken aan het project Internationalisering van team vwo. Ons vwo gaat zich meer profileren en onderscheiden door internationalisering. Burgerschapsvorming is belangrijk voor alle leerlingen, maar voor de vwo'er bestaat zijn omgeving uit de hele wereld.  Deze wereld begint 'klein' door de maatschappelijke stage in de eigen omgeving (in vwo 3), maar ook door uitwisselingen met middelbare scholen in België en Duitsland; inmiddels heeft het Connect College het certificaat Euregioschool. Het Euregio-onderwijs implementeren en borgen we in het bestaande curriculum. De leerlingen worden aan het eind van leerjaar 3 in de gelegenheid gesteld om een Internationaal Erkend Taalcertificaat te behalen. 

Door partners binnen Europa te zoeken en samen projecten op te starten wordt de wereld al een stuk groter binnen het Erasmus+-programma. Onderbouw en bovenbouw kunnen deelnemen aan uitwisselingsprojecten. Leerlingen van vwo 5 krijgen de kans om hun profielwerkstuk in het buitenland te schrijven. Voor de verdere toekomst is het de bedoeling dat leerlingen de mogelijkheid krijgen enkele weken op uitwisseling te gaan in een land waar we het partnerschap mee aangaan. Onze deelname aan het Nuffic Global Citizenship kan ons hierbij helpen. Connect College gunt de vwo'ers een plek in de wereld en een betere aansluiting bij vervolgstudies, die een internationaal karakter vereisen. 

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een docent met een afgeronde lerarenopleiding en affiniteit met (wereld)burgerschapsvorming en internationalisering (of een student die verwacht af te studeren in schooljaar 2022/2023). 

  • Ontwikkelingsgericht: je wilt je continu blijven ontwikkelen op het gebied van kennis en vaardigheden. Pedagogische en coachende vaardigheden staan hierbij centraal. 
  • Een teamspeler: je werkt graag samen en reflecteert op jouw functioneren in relatie tot en in verbinding met het team waarin je werkt. 
  • Open-minded: je staat open voor veranderingen, hebt innovatieve ideeën en wilt het standpunt van een ander altijd begrijpen. 
  • ICT-vaardig: al onze leerlingen hebben een Chromebook die ze gebruiken tijdens de lessen. We maken hiervoor veel gebruik van Google Workspace for Education.

Wie zijn wij?

Connect College is een school voor regulier voortgezet onderwijs. Wij bieden onderwijs voor leerlingen van vmbo basisberoepsgerichte leerweg tot en met gymnasium. Persoonlijk leren, uitgaan van het talent van de leerling, leren buiten de muren van de school en eigenaarschap van de leerling, zijn de uitgangspunten van het Connect College. Als medewerker van onze school moet je buiten het geijkte programma durven te denken en mee kunnen denken in de vernieuwing van het onderwijs.

Het Connect College maakt deel uit van Stichting Onderwijs Midden-Limburg. Met ruim 950 personeelsleden biedt SOML onderwijs aan ruim 7000 leerlingen. Alle SOML-scholen zijn toegankelijk voor iedereen. Door de variëteit aan scholen creëert SOML voor alle ouders, leerlingen en (toekomstige) collega’s een maximale keuzevrijheid. Zo kunnen leerlingen altijd rekenen op onderwijs dat bij hen past, en kunnen medewerkers rekenen op een onderwijsomgeving die goed aansluit bij hun talenten en wensen. Daarbij zorgen wij er natuurlijk voor dat jij je, net als alle SOML-collega’s, optimaal kunt blijven ontwikkelen: leren in ontmoeting. 

Wat wij bieden...

Wij bieden jou een prettige werkomgeving en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Inschaling vindt plaats conform CAO VO, schaal LB.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over deze functie gerust contact op met dhr. N. Roufs, adjunct-directeur, via n.roufs@connectcollege.nl 

Interesse?

Wij verzoeken geïnteresseerde kandidaten te reageren door zo snel mogelijk je cv en motivatie (middels een brief óf een andere creatieve uiting) te e-mailen naar Mirjam Bongaerts-Collart, regisseur trainees, via m.bongaerts@soml.nl