Connect College
zoekt een
Trainee 10-14 onderwijs

0,6 - 0,8 fte

08-05-2023

Wat ga je doen?

Ben jij op zoek naar een plek waar jouw ideeën belangrijk zijn, en waar jouw frisse inbreng wordt gewaardeerd? Dan zit je bij Stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML) goed! Wij investeren graag in jong talent. Tijdens ons SOML-traineeship geef je dan ook niet alleen les (0,4-0,6 fte), maar krijg je tevens de kans om een bijdrage te leveren aan onderwijsontwikkeling (0,2 fte). Zo til je persoonlijk leren bij SOML naar het volgende niveau. 

Je ontmoet regelmatig de andere trainees. Samen vormen jullie een team dat op de verschillende SOML-scholen te vinden is. Regelmatig neem je een kijkje in de keuken van een collega-trainee. Zo krijg je een zo compleet mogelijk beeld van alle onderwijsvormen die wij aanbieden. Tijdens deze ontmoetingen is er tijd en ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zo krijg je meteen ook de kans om te ontdekken waar jouw passie ligt, waar je goed in bent en waar je nog beter in wilt worden. Kortom: met het SOML-traineeship begin jij jouw onderwijscarrière op een afwisselende en leerzame manier!

Bij Connect College ga je meewerken aan het project 10-14 Onderwijs. Stichting Kindante en Wijzers in Onderwijs (twee onderwijsbesturen voor PO) zijn in een verregaande samenwerking met het Connect College met als doel om de overgang van basisschool naar middelbare school zo klein mogelijk te maken. Vanuit het Connect College en 18 PO-scholen zijn er ontwikkelteams van leraren gevormd om de doorlopende leerlijn op verschillende vakgebieden vorm te geven. Er zijn ontwikkelteams voor de (vak)gebieden: Nederlands, Mens Maatschappij, rekenen/wiskunde, Wetenschap & Technologie, leerlingvaardigheden, taalvaardigheid & dyslexie en de herfstsignalering (zorginstrument). Niet alleen voor het Connect College als school maar ook voor SOML als onderwijsbestuur een zeer interessante samenwerking, waarbij we werken aan een uitbreiding van het onderwijsaanbod voor PO en VO.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een docent met een afgeronde lerarenopleiding (of pabo) en affiniteit met de overgang van PO naar VO (of een student die verwacht af te studeren in schooljaar 2022/2023). 

  • Ontwikkelingsgericht: je wilt je continu blijven ontwikkelen op het gebied van kennis en vaardigheden. Pedagogische en coachende vaardigheden staan hierbij centraal. 
  • Een teamspeler: je werkt graag samen en reflecteert op jouw functioneren in relatie tot en in verbinding met het team waarin je werkt. 
  • Open-minded: je staat open voor veranderingen, hebt innovatieve ideeën en wilt het standpunt van een ander altijd begrijpen. 
  • ICT-vaardig: al onze leerlingen hebben een Chromebook die ze gebruiken tijdens de lessen. We maken hiervoor veel gebruik van Google Workspace for Education.

Wie zijn wij?

Connect College is een school voor regulier voortgezet onderwijs. Wij bieden onderwijs voor leerlingen van vmbo basisberoepsgerichte leerweg tot en met gymnasium. Persoonlijk leren, uitgaan van het talent van de leerling, leren buiten de muren van de school en eigenaarschap van de leerling, zijn de uitgangspunten van het Connect College. Als medewerker van onze school moet je buiten het geijkte programma durven te denken en mee kunnen denken in de vernieuwing van het onderwijs.

Het Connect College maakt deel uit van Stichting Onderwijs Midden-Limburg. Met ruim 950 personeelsleden biedt SOML onderwijs aan ruim 7000 leerlingen. Alle SOML-scholen zijn toegankelijk voor iedereen. Door de variëteit aan scholen creëert SOML voor alle ouders, leerlingen en (toekomstige) collega’s een maximale keuzevrijheid. Zo kunnen leerlingen altijd rekenen op onderwijs dat bij hen past, en kunnen medewerkers rekenen op een onderwijsomgeving die goed aansluit bij hun talenten en wensen. Daarbij zorgen wij er natuurlijk voor dat jij je, net als alle SOML-collega’s, optimaal kunt blijven ontwikkelen: leren in ontmoeting. 

Wat wij bieden...

Wij bieden jou een prettige werkomgeving en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Inschaling vindt plaats conform CAO VO, schaal LB.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over deze functie gerust contact op met dhr. N. Roufs, adjunct-directeur, via n.roufs@connectcollege.nl 

Interesse?

Wij verzoeken geïnteresseerde kandidaten te reageren door zo snel mogelijk je cv en motivatie (middels een brief óf een andere creatieve uiting) te e-mailen naar Mirjam Bongaerts-Collart, regisseur trainees, via m.bongaerts@soml.nl