BC Broekhin vrijeschool
zoekt een
Docent geschiedenis

0,6 - 0,8 fte

26-09-2022

Wat ga je doen?

Je gaat lesgeven aan de onderbouw en/of bovenbouw van het vmbo, havo en /of vwo en op onze vrijeschoolafdeling. Wij vinden het daarbij belangrijk dat elke leerling gezien en gehoord wordt. Op onze website vind je meer informatie over onze visie op onderwijs.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een docent met een 1e-graadsbevoegdheid voor (of in opleiding tot 1e-graadsdocent) geschiedenis. Je bent daarnaast:

  • Ontwikkelingsgericht: je wilt je continu blijven ontwikkelen op het gebied van kennis en vaardigheden. Pedagogische en coachende vaardigheden staan hierbij centraal.
  • Een teamspeler: je werkt graag samen en reflecteert op jouw functioneren in relatie tot en in verbinding met het team waarin je werkt.
  • Open-minded: je staat open voor veranderingen, hebt innovatieve ideeën en wilt het standpunt van een ander altijd begrijpen.

Wie zijn wij?

Binnen het vrijeschoolonderwijs vinden we het belangrijk dat elke leerling gezien en gehoord wordt. Wij zien onze leerlingen in de eerste plaats als mensen met een heel eigen karakter en temperament die in hun middelbare schooltijd verder op weg gaan om de mens te worden die ze zijn; een kind is geen onbeschreven blad maar gevuld met verlangens en levensdoelen. Ons leerplan is gebaseerd op de overtuiging dat wij als school, samen met ouders, een opvoedende taak hebben. We willen het kind aanmoedigen om dat wat reeds in zijn binnenste besloten ligt tot uiting te brengen en het aan de wereld zichtbaar te maken. De schoolvakken worden pedagogisch en didactisch zo gegeven dat we een flink appèl doen op de intrinsieke motivatie alsook een grote wilskracht stimuleren om tot expressie, prestatie en resultaten te komen, nu en in de toekomst. Op onze website vind je meer informatie over onze visie op onderwijs: https://broekhin.nl/vrijeschool

BC Broekhin maakt deel uit van Stichting Onderwijs Midden-Limburg. Met ruim 900 personeelsleden biedt SOML onderwijs aan ruim 7000 leerlingen. Alle SOML-scholen zijn toegankelijk voor iedereen. Door de variëteit aan scholen creëert SOML voor alle ouders, leerlingen en (toekomstige) collega’s een maximale keuzevrijheid. Zo kunnen leerlingen altijd rekenen op onderwijs dat bij hen past, en kunnen medewerkers rekenen op een onderwijsomgeving die goed aansluit bij hun talenten en wensen. Daarbij zorgen wij er natuurlijk voor dat jij je, net als alle SOML-collega’s, optimaal kunt blijven ontwikkelen: leren in ontmoeting.

Wat wij bieden...

Een prettige werkomgeving en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Het salaris is conform CAO VO.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over deze functie gerust contact op met mevrouw Maartje van Gent, teamleider vrijeschoolafdeling, via 0475-34 6666.

Interesse?

Wij verzoeken geïnteresseerde kandidaten te reageren door een motivatiebrief en cv te e-mailen naar h.reer@mdw.broekhin.nl