BC Broekhin
te 
Roermond
zoekt een
Docentassistent 

1,0 fte 

04-09-2023

Wat ga je doen?

Je gaat voornamelijk lesvervangende taken uitvoeren voor leerlingen van de onderbouw en mogelijk ook aan de bovenbouw van ons vmbo / havo / vwo of vrijeschoolafdeling. Vertrouwen en vrijheid zijn daarbij van onmiskenbaar belang. Durf de wereld om je heen te ontdekken. Durf jezelf te zijn. Durf te dromen. Op onze website vind je meer informatie over onze visie op onderwijs https://broekhin.nl.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken iemand die: 

 • een relevante opleiding op MBO-niveau heeft afgerond;
 • Professionele pedagogische ervaring c.q. aantoonbare affiniteit heeft met het werken met jongeren (bijvoorbeeld door werkzaam te zijn geweest in de jeugdhulpverlening etc.);
 • Toegepaste kennis van gangbare software heeft;
 • Flexibiliteit toont en bereid is om daar waar nodig de handen uit de mouwen te steken.

 De kandidaat die wij zoeken bezit de volgende persoonskenmerken:

 • Heeft een vriendelijke basishouding;
 • Heeft een positieve uitstraling;
 • Heeft humor;
 • Gaat confrontaties niet uit de weg;
 • Is in staat om met leerlingen in gesprek te gaan op een gelijkwaardig niveau, zonder autoriteit te verliezen;
 • Is in staat is om op informele wijze leiding te geven aan jongvolwassenen.

 De kandidaat is daarnaast:

 • Ontwikkelingsgericht: je wilt je continu blijven ontwikkelen op het gebied van kennis en vaardigheden. Pedagogische en coachende vaardigheden staan hierbij centraal.
 • Een teamspeler: je werkt graag samen en reflecteert op jouw functioneren in relatie tot en in verbinding met het team waarin je werkt.
 • Open-minded: je staat open voor veranderingen, hebt innovatieve ideeën en wilt het standpunt van een ander altijd begrijpen.

Wie zijn wij?

BC Broekhin Roermond is een brede scholengemeenschap, bestaande uit een vmbo-t, havo, vwo, tweetalig onderwijs en vrijeschoolonderwijs. In de afgelopen 50 jaar heeft BC Broekhin zich ontwikkeld tot een school waar jongeren zich thuis voelen. Vertrouwen, vrijheid en passende ondersteuning zijn van onmiskenbaar belang voor een goed onderwijsklimaat. De school werkt voortdurend aan het verbeteren van de onderwijspraktijk en ontwikkelt onderwijskansen voor leerlingen. Leerlingen worden uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen. Goed onderwijs op BC Broekhin is dan ook niet alleen leren in de klas. Bij goed onderwijs horen ook burgerschap, internationale uitwisselingen, sport en cultuur.

BC Broekhin maakt deel uit van Stichting Onderwijs Midden-Limburg. Met zo’n 950 personeelsleden biedt SOML onderwijs aan ruim 7000 leerlingen. Alle SOML-scholen zijn toegankelijk voor iedereen. Door de variëteit aan scholen creëert SOML voor alle ouders, leerlingen en (toekomstige) collega’s een maximale keuzevrijheid. Zo kunnen leerlingen altijd rekenen op onderwijs dat bij hen past, en kunnen medewerkers rekenen op een onderwijsomgeving die goed aansluit bij hun talenten en wensen. Daarbij zorgen wij er natuurlijk voor dat jij je, net als alle SOML-collega’s, optimaal kunt blijven ontwikkelen: leren in ontmoeting.

Wat wij bieden...

Wij bieden jou een prettige werkomgeving en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Het salaris is conform CAO VO.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over deze functie gerust contact op met Heidi Reer, officemanager, via 0475-346666.

Interesse?

Wij verzoeken geïnteresseerde kandidaten te reageren door een motivatiebrief en cv te e-mailen naar Heidi Reer, officemanager, via h.reer@broekhin.nl