BC Broekhin
te 
Roermond
zoekt een
Docent muziek

0,25 - 0,3 fte

05-06-2024

Wat ga je doen?

Je gaat voornamelijk lesgeven in het vak muziek aan de  1e- en 2e-klassen van ons vmbo-t-/havo-/vwo- of vrijeschoolafdeling. Vooralsnog bieden we een tijdelijke aanstelling gedurende schooljaar 2024-2025. Wij vinden het belangrijk dat elke leerling gezien en gehoord wordt. Zo kunnen leerlingen hun eigen leerroute vormgeven. Als docent ondersteun je de leerlingen door de juiste vragen te stellen en hen het onderwijs te bieden dat bij hen past. De sectie Muziek heeft een eigen visie op het vak ontwikkeld waar theorie en praktijk even belangrijk worden gevonden. Men werkt  met de methode Beatsnbits, enige voorkennis is een pré. Per jaarlaag  zijn er afspraken over de lesstof. 

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een docent met een 1e-/2e-graads bevoegdheid voor het vak muziek.

Je bent daarnaast:

  • Ontwikkelingsgericht: je wilt je continu blijven ontwikkelen op het gebied van kennis en vaardigheden. Pedagogische en coachende vaardigheden staan hierbij centraal.
  • Een teamspeler: je werkt graag samen en reflecteert op jouw functioneren in relatie tot en in verbinding met het team waarin je werkt.
  • Open-minded: je staat open voor veranderingen, hebt innovatieve ideeën en wilt het standpunt van een ander altijd begrijpen.

Wij zoeken een collega die bereid is, naast de lessen, ook invulling te geven aan muzikale activiteiten buiten de school zoals bijvoorbeeld: schoolorkest, Cult etc. We verwachten dat je je lessen afwisselend en interessant aanbiedt ongeacht het niveau. Onze nieuwe collega moet in staat zijn leerlingen te enthousiasmeren voor muziek en kan dit gedifferentieerd aanbieden.

Wie zijn wij?

BC Broekhin Roermond is een brede scholengemeenschap, bestaande uit een vmbo-t, havo, vwo, tweetalig onderwijs en vrijeschoolonderwijs. In de afgelopen 50 jaar heeft BC Broekhin zich ontwikkeld tot een school waar jongeren zich thuis voelen. Vertrouwen, vrijheid en passende ondersteuning zijn van onmiskenbaar belang voor een goed onderwijsklimaat. De school werkt voortdurend aan het verbeteren van de onderwijspraktijk en ontwikkelt onderwijskansen voor leerlingen. Leerlingen worden uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen. Goed onderwijs op BC Broekhin is dan ook niet alleen leren in de klas. Bij goed onderwijs horen ook burgerschap, internationale uitwisselingen, sport en cultuur.

BC Broekhin maakt deel uit van Stichting Onderwijs Midden-Limburg. Met zo’n 950 personeelsleden biedt SOML onderwijs aan ruim 7000 leerlingen. Alle SOML-scholen zijn toegankelijk voor iedereen. Door de variëteit aan scholen creëert SOML voor alle ouders, leerlingen en (toekomstige) collega’s een maximale keuzevrijheid. Zo kunnen leerlingen altijd rekenen op onderwijs dat bij hen past, en kunnen medewerkers rekenen op een onderwijsomgeving die goed aansluit bij hun talenten en wensen. Daarbij zorgen wij er natuurlijk voor dat jij je, net als alle SOML-collega’s, optimaal kunt blijven ontwikkelen: leren in ontmoeting. 

Wat wij bieden...

Wij bieden jou een prettige werkomgeving en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Je maakt deel uit van een enthousiast team van muziekdocenten waar je nauw mee samenwerkt.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over deze functie gerust contact op met Martine van Hulst via 0475-346666.

Interesse?

Wij verzoeken geïnteresseerde kandidaten te reageren door een motivatiebrief en cv te e-mailen naar Heidi Reer, officemanager, via h.reer@mdw.broekhin.nl