Stichting Onderwijs Midden-Limburg

Omgaan met grensoverschrijdend gedrag

De SOML scholen staan midden in de samenleving en als werknemer krijg je vaak te maken met deze samenleving. Onderwijsdeelnemers worden steeds mondiger en laten maar weinig tijd aan jou om een reactie te vormen. Dat kan van persoon tot persoon maar ook telefonisch of per mail gebeuren. Waar lopen wij in het hedendaagse onderwijs tegen aan en hoe hou ik mij staande binnen mijn eigen grenzen en de grenzen van onze school. Tijdens deze interactieve scholing kijken wij samen naar wat er gebeurt, wat het met doet, waarom het gebeurt, hoe je het aanpakt en waar het moment van overdragen aan een collega zit. Nadat het incident voorbij is hoe pak je de draad eventueel weer op.


Rob Hommen gaat in twee interactieve trainingsmomenten met je aan de slag met grensoverschrijdend gedrag. Eigen casussen kunnen ingebracht worden.

Rob is docent en leerling coördinator Lyceum Schöndeln. Daarnaast is Rob bestuurder bij de Algemene Onderwijsbond (AOb) en verzorgt hij vanuit de AOb regelmatig trainingen voor OOP in samenwerking met Voion.

Praktisch

Tijdsinvestering: 5 uur

Groepsgrootte: 12

Naam Trainer(s): Rob Hommen

Kosten Indicatie: €50-100 pp