Spreker:
Martha Hoebens
Organisatie:
Bedrijf in de klas
Lokaal:
B.1.1
Workshopronde:
2
In deze interactieve workshop ontdek je hoe je nieuwe technologieën zoals AI, VR en data-analyse kunt vertalen naar praktijkgerichte opdrachten voor jouw klas. Je krijgt concrete voorbeelden van lesmateriaal dat we al hebben ontwikkeld in samenwerking met bedrijven als Vanderlande, Philips, ASML, DAF en Eindhoven Airport.
We beginnen met een korte inventarisatie: welke technologieën heb je vandaag gezien en welke spreken je aan? Daarna gaan we aan de slag met een werkvorm waarin je zelf een technologie vertaalt naar een toepasbaar lesidee voor jouw vakgebied. Je leert hoe je bedrijfsprocessen en technologie kunt omzetten in opdrachten die aansluiten bij de belevingswereld van leerlingen en tegelijkertijd bijdragen aan beroepsvaardigheden en praktijkgericht leren.
Je loopt de sessie uit met energie, inspiratie én een concreet lesidee dat je direct in jouw lessen kunt toepassen. We bieden je daarnaast handige formats en werkvormen die je helpen om technologie toegankelijk en betekenisvol te maken voor leerlingen.
👉 Wat heb je nodig?
Een open houding en nieuwsgierigheid naar technologie en onderwijsinnovatie
(Optioneel) Een device (laptop/tablet) om alvast ideeën uit te werken
Jouw ervaringen en uitdagingen in het integreren van technologie in de klas
Verwacht veel interactie, praktische tips en concrete ideeën waarmee je direct aan de slag kunt!
🚀 Over Martha Hoebens
Energiek en enthousiast, zo kom ik binnen en deel ik mijn verhaal. Met als doel dat jij als onderwijsprofessional meer grip krijgt, niet alleen binnen het klaslokaal, maar juist als je de stap zet richting bedrijven. Dat je denkt: ‘Dit kan ik!’. Want ik geloof in praktijkgericht onderwijs om leerlingen zelfredzaam te maken en kansenongelijkheid tegen te gaan. Daarom richtte ik in 2014 Bedrijf in de Klas op. Met meer dan tien jaar praktijkervaring als docent, veel kennis van (technische) bedrijven en als ware onderwijsfreak deel ik praktische handvatten voor meer verbinding tussen docenten, leerlingen en bedrijven.
Kijk op www.bedrijfindeklas.nl voor inspiratie.