Fear 2903342 1280

F6 Traumasensitief lesgeven

Doelgroep: 

Docenten, zorgcoördinatoren

Locatie

Foroxity

Tijdstip: 

Ochtend: 9.30 - 12.00 uur
Middag: 14.00 - 16.30 uur

Spreker / organisatie: 

Carla Stals & Ellen Biemans
Training & coaching 0-100

Maximum aantal deelnemers:

25 per dagdeel

Over deze workshop

Kinderen krijgen soms al op jonge leeftijd te maken met ingrijpende gebeurtenissen, zoals het overlijden van hun vader of moeder, mishandeling, verwaarlozing of misbruik. Sommige (onverwerkte) ervaringen kunnen leiden tot trauma's. Het kan ongemakkelijk zijn om hierover met leerlingen te spreken. Echter: deze leerlingen hebben vaak niemand bij wie ze terecht kunnen en ervaren een hoge mate van stress.

School, de klas, dat zou hun veilige haven moeten zijn. Het is belangrijk dat docenten ze laten merken dat ze, ondanks hun gedrag, welkom zijn en gezien en gehoord worden. Het is ook belangrijk dat de docent vanuit verbinding problematisch gedrag kan begrenzen en in goede banen leidt, zodat de veiligheid in de klas voor iedereen gewaarborgd is. Veel getraumatiseerde kinderen lopen vast in het onderwijs. Ze presteren onder hun niveau en hun gedrag leidt vaak tot problemen, waardoor ze in een negatieve spiraal terechtkomen.

Een docent kan met de juiste kennis over trauma's een enorme bijdrage leveren aan het doorbreken van deze negatieve spiraal. De training 'traumasensitief lesgeven' biedt docenten en andere onderwijsprofessionals de kennis en handvatten om getraumatiseerde kinderen zich veilig te laten voelen. 

Inschrijfmodule: workshop F6