SOML-Onderwijsdag 2022

28-06-2022

Gisteren vond de SOML-Onderwijsdag 2022 plaats. Met ruim 60 workshops op het gebied van didactiek, pedagogiek, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid stond deze dag geheel in het teken van onze kernwaarden verbinding, vertrouwen, verantwoordelijkheid en ontwikkeling. 

Onze medewerkers werden hartelijk ontvangen bij de gastscholen Wings Roermond en het Grescollege in Reuver, maar konden ook deelnemen aan diverse bedrijfsbezoeken. Zo kon men een kijkje achter de schermen nemen bij Numidia BV in Herten, BASF Vegetable Seeds in Nunhem, Sekisui Alveo en het Designer Outlet Centre in Roermond, Vekoma Rides in Vlodrop en het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) in Echt. Daarnaast kon men deelnemen aan workshops zoals ouderbetrokkenheid, rouwbegeleiding, formatief werken en evalueren (Open Universiteit), succesvol (persoonlijk) leiderschap (Limburgse Werkgeversvereniging), de verbinding tussen VO en MBO (Gilde Opleidingen), de inzet van VR en technologie, het AutismeBelevingsCircuit (Summa College), de positie van dialect in het onderwijs en verschillende vormen van kunst, sport, koken en bakken. Op deze manier kwamen alle programmalijnen uit ons meerjarenbeleidsplan Pluk en Verwonder aan bod.

Na afloop van deze zomereditie van de #SOD22 was men uiteraard weer welkom in de ECI Cultuurfabriek. Daar kon men onder het genot van een hapje en drankje bijkletsen met (oud-)collega's en genieten van de meer dan getalenteerde schoolband van ROER College Schöndeln, het jonge dj-duo Be Creative en jazzband The White Blouse.

Onze grote dank gaat uit naar onze huisacademie Heyy, de werkgroep SOML-Onderwijsdag en alle workshopgevers, trainers, bedrijven, organisaties, medewerkers en leerlingen die deze dag tot een succes hebben gemaakt. Tot de volgende!