SchoolKompas helpt bij de middelbare-schoolkeuze

22-10-2021

De keuze voor een middelbare school is een belangrijke stap in het leven van basisschoolleerlingen. Bij de schoolkeuze willen de middelbare scholen in de omgeving van Roermond, Beesel, Echt-Susteren en Leudal dan ook zo goed mogelijk bij helpen. Dat doen ze met de website www.schoolkompas.info.

Bij de één ligt de keuze voor de middelbare school al jaren vast. En de ander twijfelt tot het allerlaatste moment. Hoe dan ook is het belangrijk een goed gevoel te krijgen bij het voortgezet onderwijs in de regio. SchoolKompas helpt jou daar - óók in schooljaar 2021 - 2022 - bij! In onze omgeving valt er namelijk écht wat te kiezen. Daarom hebben de scholen van Stichting Onderwijs Midden-Limburg, Yuverta vmbo Roermond en Praktijkonderwijs Roermond vorig jaar SchoolKompas opgericht. Daarop stellen alle middelbare scholen uit Roermond, Reuver, Echt en Leudal zich - ook dit schooljaar - voor aan alle toekomstige brugklassers.

Met behulp van filmpjes kunnen groep 7- en 8-leerlingen samen met hun ouders / verzorgers alvast een kijkje nemen in de scholen. Op de website vind je daarnaast de algemene voorlichtings-presentatie , handige links en documenten van elke school & en een agenda. In die agenda vind je makkelijk en snel alle open dagen en informatie-momenten terug. Zo hopen we leerlingen en ouders / verzorgers goed op weg te kunnen helpen bij de schoolkeuze. Wie weet tot ziens!