Samenwerking ROER College Schöndeln en TEDxRoermond

04-04-2022

Op 13 april organiseert ROER College Schöndeln het bijzondere live event TEDxRoermond. TED staat voor Technology, Entertainment en Design. Als enige Cultuurprofielschool in Limburg en als Technasium spreekt dat ROER College Schöndeln natuurlijk aan!

De bekende en beruchte rode TED-stip geeft toegang tot een internationaal publiek. Alleen is die rode stip niet zomaar bereikbaar. TED geeft alleen podium aan ideeën zonder commercieel uitgangspunt of eigenbelang. Het gaat er nu juist om dat mensen op de rode stip komen te staan die normaal gesproken nergens anders een podium krijgen. 

TEDxRoermond heeft in het verleden al vier edities gekend, maar met ingang van dit schooljaar integreert ROER College Schöndeln de activiteiten voor en achter de schermen in het onderwijs. Een unieke samenwerking in de wereld van TEDx dus! Concreet betekent dit dat een enthousiaste club leerlingen (onder andere van het schoolparlement, de technische toneelcommissie en de creatieve club B-Creative) helpt bij het organiseren, maar ook dat drie leerlingen hun plek innemen op de rode stip van TED en hun verhaal vertellen. Een TED-talk is immers voor normale mensen met bijzondere verhalen! 

Deze editie van TEDxRoermond heeft een beperkte capaciteit van 100 toeschouwers. TEDxRoermond start om 16.30 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.tedxroermond.nl/line-up-2022 Uitgebreide informatie tref je aan op www.tedxroermond.nlMeer TED-talks zien kan op www.tedx.com en www.ted.com