Ontdek Wings in Roermond!

18-11-2021

Woensdag 17 november werd de nieuwe naam van het welbekende schoolgebouw aan de Oranjelaan 300 in Roermond gepresenteerd: Wings! Deze naam staat symbool voor de vleugels die de school met het onderwijs aan de leerlingen en medewerkers wil geven. Vanaf woensdag 17 november 2021 presenteert de school zich met onderstaande logo’s als Wings Niekée en Wings Agora. Ook is sinds vandaag de nieuwe website www.wingsroermond.nl is in de lucht.

Wings Niekée en Wings Agora

Met de namen Wings Niekée en Wings Agora wordt zowel de verbinding alsook het onderscheid tussen beide versterkt. Immers, in één gebouw huist een school met twee verschillende vleugels. Die vleugels onderscheiden zich van elkaar door hun andere visie op onderwijs, verschillende werkwijzen en het aanbod van leerwegen. Maar beide vleugels kunnen rekenen op een grote betrokkenheid van medewerkers. Zij blijven zich onvermoeibaar inzetten voor onderwijs dat leerlingen onder de vleugels neemt en hen tegelijkertijd stimuleert de vleugels zelf uit te slaan.

Wings Niekée

Wings Niekée biedt sinds 2007 middelbaar onderwijs aan op vmbo-niveau vanaf de basisberoepsgerichte leerweg tot en met de gemengde leerweg en theoretische leerweg. Wings Niekée vindt het belangrijk dat leerlingen met plezier naar school gaan. Op Wings Niekée laat men de leerling daarom vanaf het eerste leerjaar ontdekken, maken en uitproberen. Die praktijkervaring wordt aangevuld met de kennis die men nodig heeft. Zo maken leerlingen op een leuke manier kennis met de vele beroepen die er bestaan, en gaan leerlingen goed voorbereid de wijde wereld in. Kijk voor meer informatie op wingsroermond.nl/niekee.

Wings Agora

Wings Agora is er voor de leerlingen voor wie algemeen middelbaar onderwijs niet passend genoeg is. Vakken, toetsen en klassenroosters worden ingeruild in voor challenges, mooie samenwerkingen en gerichte coaching door leraren waarbinnen de leerlingen een eigen leerroute volgt. Het leertraject wordt met de coach uitgezet. Zo wordt de weg naar het reguliere vmbo-, havo-, of vwo-examen voor iedereen anders ingevuld. Iedereen wordt dus met respect ongelijk behandeld. Kijk voor meer informatie op wingsroermond.nl/agora.

Graag tot ziens bij Wings Roermond!