Afscheid Thieu Kikken als bestuursvoorzitter
12-10-2024
Na 42 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben nam Thieu Kikken vrijdag 11 oktober afscheid.
Woensdag 11 oktober vond het bendecafé 'Leerlingenbrein in ontwikkeling' plaats op het Connect College in Echt. Stichting Onderwijs Midden-Limburg, Stichting Swalm en Roer, Stichting Primair Onderwijs Leudal en Thornerkwartier en Stichting Wijzers in Onderwijs organiseerden deze bijeenkomst als eerste stap op weg naar een versterkte samenwerking tussen het primair en voortgezet onderwijs in Midden-Limburg.
Na een welkomstwoord door dagvoorzitter Paul Veelen en directeur Raymond Verjans, lichtten de bestuurders kort toe waarom het belangrijk is om als PO en VO in deze regio de handen ineen te slaan. Ook onthulden zij het speciaal voor deze samenwerking ontworpen logo. Trudie Schils gaf hierna als keynote-spreker interessante achtergrondinformatie bij cijfers over het welbevinden van Limburgse leerlingen.
Later deze middag werden de deelnemers tijdens twee workshoprondes welkom geheten door Lei Seuren, Rob van Dael, Sjors Verdiesen, Sandra IJpma en Rianne Heitzer. De geluiden tijdens de borrel achteraf waren zeer positief. Het is dus niet de vraag óf er een vervolgbijeenkomst komt, maar wanneer. We danken alle aanwezigen dan ook voor hun bijdrage en hopen hen (en veel andere collega's) een volgende keer (opnieuw) te mogen verwelkomen!
Na 42 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben nam Thieu Kikken vrijdag 11 oktober afscheid.
Het College van Bestuur is verheugd mede te kunnen delen dat 3 nieuwe directeuren worden benoemd vanuit de eigen SOML-organisatie.
Op veel plekken kan de vlag weer uit, want 93% van onze leerlingen is geslaagd!
Clemens Berendsen zal als interim-bestuurder Thieu Kikken opvolgen als voorzitter college van bestuur.
Thieu Kikken, voorzitter cvb, heeft aangegeven in de zomer van 2024 met pensioen te gaan. Paul Slegers, lid cvb, neemt ook in 2024 afscheid.
ROER College Schöndeln en SOML nodigen je op 11 maart uit om de impact van AI In het onderwijs te onderzoeken. Dit keer gaan we dus dieper in op AI en de dagelijkse lespraktijk.