Stichting Onderwijs Midden-Limburg

Onze scholen

SOML is stevig verankerd in de regio, met vier scholengemeenschappen voor voortgezet onderwijs op elf locaties: Mundium College met Lyceum Schöndeln, Mavo Roermond, Niekée en NT2 in Roermond; BC Broekhin in Roermond, Swalmen en Reuver; Connect College in Echt en Scholengemeenschap Sint Ursula in Horn en Heythuysen.


 • Wij van BC Broekhin en het Grescollege in Roermond en Reuver willen onze leerlingen coachen en gidsen bij het vinden van hun weg van persoonlijke ontwikkeling. Zeer belangrijke partners hierbij zijn de ouders/verzorgers, en de maatschappij. We gaan op zoek naar de motivatie en passie van de leerling en willen van daaruit werken aan ontmoeting: met ouders/verzorgers, de maatschappij, met de verschillende levensvisies.

  De school daagt leerlingen uit en neemt ze mee in werelden die ze nog niet kennen, waarin hun identiteit kan groeien, waarin leerlingen leren trots te zijn op zichzelf en op elkaar, waarin juist ook de kracht van samen werken, leven en doen wordt getraind.

  We maken zoveel mogelijk gebruik van kansen buiten de school te leren, in en met de maatschappij, en halen de maatschappij ook binnen de schoolmuren.


  Locatie Roermond (BC Broekhin)
  Bob Boumanstraat 30-32
  6042 EH Roermond
  Website →


  Locatie Reuver (Grescollege) 
  Keulseweg 36
  5953 HL Reuver
  Website →

   


 • Het Connect College wil elke leerling het allerbeste persoonlijk onderwijs bieden. Onderwijs dat past bij de persoonlijke ambitie en het ontwikkelingsniveau van de leerling, op vmbo-, havo- of vwo-niveau. Onderwijs dat uitdaagt en aansluit bij de aanwezige voorkennis en talenten.

  Het Connect College begeleidt jongeren samen met externe partners in het basis-, voortgezet en beroepsonderwijs, gemeente, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. We kijken naar kennis en naar de juiste vervolgopleiding maar begeleiden leerlingen ook in de ontwikkeling tot wereldburger.

  Website →


  HAVO/VWO/Gymnasium
  Populierlaan 1
  6101 BA Echt


  VMBO
  Maasbrachterweg 22
  6101 XX Echt

   


 • Het Mundium College is er voor alle leerlingen in de regio Roermond en bestaat uit ROER College Schöndeln, Niekée en NT2 Mundium. Elke school is de maatschappij in het klein. We helpen elkaar en jou voortdurend om te groeien. En we zoeken met je mee naar jouw gedrevenheid en motivatie zodat je de keuzes kunt maken die bij je passen. Zo word je wereldburger dankzij je eigen drive.

  Dit betekent niet dat leren vrijblijvend is. Wij bieden een uitdagende voedingsbodem en verwachten dat je je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen ontwikkeling. Jouw leervragen geven richting aan ons onderwijs. Dat is onze visie. Innovatief en recht uit het hart. Leven in een wereld vol culturen staat centraal bij iedereen die werkt en leert op een van de scholen van het Mundium College. Ervaar wie je bent, hoe je je sociaal gedraagt en wat goed leven en leren voor je betekent. We willen het beste uit iedereen naar boven halen, door met een open mind naar elkaar te luisteren. Wij maken graag het verschil.

  Wat heb jij nodig om te leren?

  Website →


  ROER College Schöndeln
  Heinsbergerweg 184
  6045 CK Roermond

  Postadres ROER College Schöndeln
  Postbus 1014
  6040 KA Roermond


  Niekée
  Oranjelaan 300
  6043 GL Roermond

  Postadres Niekée
  Postbus 2136
  6040 CA Roermond


  Nt2 Mundium
  Jagerstraat 2
  6042 KA Roermond

  Postadres Nt2 Mundium
  Postbus 1232
  6040 KE Roermond


 • SG Sint Ursula is een streekschool in de gemeente Leudal (tussen Weert en Roermond). De school telt ongeveer 2300 leerlingen en 235 medewerk(st)ers en verzorgt een zeer breed aanbod van voortgezet onderwijs in Midden-Limburg ten westen van de Maas.

  Heb je belangstelling voor deze school?

  Website →


  Locatie Horn
  Bergerweg 21,
  6085 AS Horn

  Postadres Sint Ursula Horn
  Postbus 4728, 6085 ZG Horn


  Locatie Heythuysen
  Tienderweg 101
  6093 EN Heythuysen

  Postadres Sint Ursula Heythuysen
  Postbus 3016, 6093 ZG Heythuysen