Persupdates

Incident Grescollege

Vrijdagmiddag 24 mei heeft zich een aantal incidenten voorgedaan op het Grescollege. Hierbij zijn collega's bedreigd en geïntimideerd door enkele ouders en leerlingen. Vanwege de impact van deze situatie, gaat onze aandacht eerst en vooral uit naar onze leerlingen, collega's en ouders/verzorgers, en het terugbrengen van de rust in onze school. Daarom geven we op deze pagina centraal updates voor pers en andere geïnteresseerden. 

Wij snappen dat er veel vragen zijn, ook bij de pers. Wij doen een dringend appèl op eenieder om ons de tijd en rust te gunnen hier samen uit te komen. 

Update woensdag 29 mei

Geplaatst: woensdag 29 mei, 17.04 uur

Weer naar school
Nadat onze school dinsdag 28 mei de deuren gesloten moest houden, verwelkomden we onze leerlingen woensdag 29 mei weer op school . De leerlingen begonnen hun dag met een coachles. Tijdens deze les werd besproken wat er de afgelopen dagen is gebeurd, en stond men stil bij het welzijn van de leerlingen. 

Gedurende de dag was er extra individuele aandacht en begeleiding beschikbaar voor de enkele leerling die daar behoefte aan had. De schooldag is daarmee - en daar zijn we erg blij mee - verder rustig verlopen. 

Statement burgemeester 
Gisteravond gaf ook burgemeester Bob Vostermans een reactie. Daarmee stak hij onze leerlingen, ouders en medewerkers een welgemeend hart onder de riem: https://www.beesel.nl/nieuws/2024/05/28/reactie-burgemeester-op-geweldsincident-grescollege-in-reuver 

Update dinsdag 28 mei

Geplaatst: 28 mei 2024, 16.40 uur

Afgelopen vrijdagmiddag 24 mei heeft zich tijdens schooltijd een aantal incidenten  voorgedaan bij het Grescollege. Hierbij zijn collega's bedreigd en geïntimideerd door enkele ouders en leerlingen.

Maatregelen
De politie is daarom vrijdag en maandag 27 mei op school geweest. Maandagmiddag hebben we de school zelfs even moeten afsluiten zodat leerlingen niet meer naar buiten of binnen konden*. Het is ernstig dat dit nodig was om hen te beschermen. Voor de school en het college van bestuur van Stichting Onderwijs Midden-Limburg is dat een reden om enkele betrokkenen voorlopig de toegang tot de school te ontzeggen. De school heeft daarnaast voor de komende tijd aanvullende maatregelen getroffen.

Schok
Wij zijn enorm geschrokken van deze gebeurtenissen. Het Grescollege is een kleine school waar iedereen veilig moet zijn en zich veilig moet kunnen voelen. Helaas was dat de afgelopen dagen niet het geval, en dat hakt er dan ook enorm in bij leerlingen, ouders en medewerkers. Dat spijt ons enorm. 

Veiligheid
We waren, naar aanleiding van eerdere incidenten, al bezig met een plan van aanpak om de kwaliteit en veiligheid op school verder te verbeteren. Dit had dus al onze aandacht, en zien dit op dit moment als de belangrijkste taak voor ons als schooldirectie en stichtingsbestuur. Wij blijven hier de komende periode dan ook keihard aan werken. 

Rust
Wij willen graag in gesprek zijn en blijven met alle leerlingen, ouders en medewerkers en houden hen op de hoogte van de ontwikkelingen. Voor nu is vooral van belang dat de rust terugkeert op school. De lessen zullen woensdag 29 mei weer worden hervat. De eerste les zal een coachles zijn, waarbij er speciale aandacht zal zijn voor het welbevinden van de leerlingen. 

Vragen
Wij snappen dat er veel vragen zijn, ook bij de pers. Wij doen een dringend appèl op eenieder om ons de tijd en rust te gunnen hier samen met elkaar uit te komen. 

*De eindexamenleerlingen, die bezig waren met het laatste eindexamen (tijdvak 1) van dit schooljaar, hebben deze in alle rust kunnen afmaken.