Stichting Onderwijs Midden-Limburg

Geslaagd! Schooljaar 2019-2020

Het slagingspercentage van onze SOML-scholen komt dit jaar uit op 98%. Dat is een prachtig resultaat, waar iedereen de afgelopen jaren keihard voor heeft gewerkt.

Toch bleek de meest bijzondere prestatie voor de ‘klas van 2020’ een compleet onvoorspelbare te zijn. Je zult maar met zo’n bijzondere situatie worden geconfronteerd, zo vlak voor de examens. In tijden van grote wereldwijde én lokale zorgen door het coronavirus, werd er plotseling heel veel flexibiliteit, creativiteit en begrip gevraagd. Iedereen leerde dan ook ontelbaar veel waardevolle eigen lessen. En ondertussen gingen de voorbereidingen voor de schoolexamens ‘gewoon’ door. Een intensieve periode op onderwijsgebied én persoonlijk gebied dus. Dat heeft een gigantische inzet vereist. We hebben bijzonder veel waardering voor alle eindexamenleerlingen, die hebben laten zien dat ze met dit soort omstandigheden om kunnen gaan. SOML is dan ook geweldig trots op alle leerlingen, ouders en medewerkers die dit de afgelopen vier, vijf of zes jaar samen voor elkaar hebben gebokst.

Vorige week en deze week ontvingen en ontvangen de leerlingen hun felbegeerde diploma. Onze scholen trekken alles uit de kast om er een onvergetelijke gebeurtenis van te maken. Geniet ervan!

Benieuwd naar de resultaten per school? Klik hier voor een overzicht.

Deel dit bericht via: