Stichting Onderwijs Midden-Limburg

De Greswarenfabriek: afsluiting restauratiefase en start inbouwfase

In de Reuverse woonwijk Oppe Brik begint het toekomstige pand van BC Broekhin Jenaplan steeds meer zijn nieuwe vorm aan te nemen. Donderdag 21 februari werd na een periode van krap 8 maanden de restauratiefase van de voormalige greswarenfabriek afgesloten en de start van de inbouwfase ingeluid.

Stand van zaken

Onder toeziend oog van leerlingen van BC Broekhin Jenaplan, locatiedirecteur Noud Theunissen, gedeputeerde Hubert Macken en wethouder van de gemeente Beesel Debbie Heesakkers werden de sleutels van het monumentale pand overhandigd aan de procesopvolgers van Koninklijke Woudenberg en Maasveste Berden Bouw. Mede dankzij de financiële ondersteuning van Provincie Limburg hebben zij onder leiding van BOEi (in opdracht van HEVO) het gebouw dat enkele maanden geleden nog verlaten en vervallen was nieuw leven ingeblazen. Nu is het de beurt aan aannemer van Heur om samen met PEVO van Montfort Elektro en Viltoonen Intallaties de voormalige greswarenfabriek verder in te gaan richten. De grote fabrieksruimten zullen worden omgetoverd tot multifunctionele en toekomstbestendige (onderwijs)ruimten waarbij de prachtige karakteristieke elementen niet verloren zullen gaan. Benieuwd naar de huidige stand van zaken? TVEllef heeft voor een mooie “sneak peek” gezorgd.

Contextrijk leren

Hoewel gevestigd in een voormalig industrieel pand wordt het nieuwe BC Broekhin Jenaplan dus alles behalve een stoffige leerfabriek. Met grote ramen wordt de omgeving letterlijk bij het onderwijs betrokken, iets dat geheel past binnen de onderwijsvisie van overkoepelende Stichting Onderwijs Midden-Limburg waarin contextrijk leren centraal staat. Bestuursvoorzitter Thieu Kikken van SOML typeert de nieuwe locatie dan ook als ‘een unieke school op een unieke plek met unieke samenwerkingen’. Die samenwerkingen zijn en worden aangegaan met bedrijven en organisaties uit de regio, waardoor er een waardevolle kruisbestuiving kan plaatsvinden tussen onderwijs en maatschappij. Het is dan ook de bedoeling dat na de zomer meerdere maatschappelijke instellingen zich gaan vestigen in en aan deze bijzondere onderwijslocatie. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact op met Noud Theunissen, locatiedirecteur van BC Broekhin Jenaplan, via adm@broekhinjenaplan.nl.

De grote ramen in de voormalige greswarenfabriek betrekken de maatschappij letterlijk bij het onderwijs

Deel dit bericht via: