Stichting Onderwijs Midden-Limburg

Muziekles in studio en gym in trampolinehal

Bron: De Limburger 23-11-2018, door Peter Heesen
Afbeelding: De Limburger
Gym in trampolinehal XBaze, muziekles in The Rock Station. Dat krijgen de leerlingen van BC Broekhin Reuver/Swalmen.

In de nabije toekomst wordt een deel van de lichamelijke opvoeding tevens verzorgd bij de turnclub en voetbalvereniging. Directeur Noud Theunissen van BC Broekhin Jenaplan wil nog meer vormen van samenwerking met bedrijven, instellingen en verenigingen. “Hier zijn bijvoorbeeld veel telers, waarom zouden we geen fruitdag kunnen organiseren voor leerlingen?”

Boeiender
BC Broekhin Jenaplan biedt onderwijs aan leerlingen van vmbo en havo in Reuver en Swalmen. Volgend schooljaar komen ze samen in een nieuw pand: de verbouwde greswarenfabriek in Reuver.

BC Broekhin Jenaplan wil het onderwijs boeiender maken door het zo veel mogelijk buiten de schoolmuren te geven. Vandaar dat sinds kort muziekles bij muziekschool The Rock Station wordt verzorgd. “Een mooi voorbeeld van modern onderwijs op locatie. Na een introductieles kun je kiezen uit zang, gitaar, drum, dans of keyboard. Een studio of poppodiumzaaltje heeft natuurlijk een heel andere uitstraling dan een klaslokaal”, meent eigenaar Paul Simons.

Stoer
Binnenkort krijgen leerlingen gymles bij trampolinepark XBaze in de voormalige Fatimakerk in Reuver. Mede-eigenaar Ricardo Wassenberg is enthousiast over de tien groepen leerlingen die overdag komen springen. “Stoer dat de school zoiets doet en verder kijkt dan de standaard gymles.  Voor ons is het leuk dat er bezetting is in de daluren.”

Deel dit bericht via: